Vädret.

Hej era fula snöhögar, jag J. är här för att prata om det väder vi har just nu.

- Seriöst? tänker ni.

Ja, vem fan skriver om vädret på sin blogg, alla kan ju se det så varför läsa om när en person klagar på det?
FÖR ATT DET SUGER.

Man trodde att snön inte skulle komma alls, men det gjorde den, sen blev det kallare och kallare utan någon som helst varning. Moder natur gav oss långfingret när vi trodde att vi hade det bra.
Just nu så är vädret fucked up, det känns som man inte vet var man har det, antingen är den askallt och blåser eller så är det plusgrader och slask ute. Och vi alla tycker ju om slask eller hur? Jag vet att A. gillar slask...slaskiga saker.
Det värsta med slasket är ju inte det att det är äckligt att gå i, inte heller att alla jävla ungar ska hoppa i slasken när man går förbi så man bara har lust att ta sin hemmanyckel och köra in den i ögat på dom. Det värsta är att dagen efter blir det minusgrader, och då fryser slasken till is.

Det är jätteskönt, för då har jag en blank och fin isbana från mitt buss till närmaste busshållsplats. Inte nog med att man måste gå lite tidigare för att ha tid att ramla 5 gånger på vägen dit så man inte missar bussen, den är ju självklart försenad också. Så nu står man där och huttrar för sig själv och undrar varför i helvete man skyndade sig till bussen för. Sen kommer den, krypandes likt en efterbliven sköldpadda som har just kommit hem från Hultsfred. Så kliver man surt på och sätter sig för att kliva av 5-10 min senare. Sorgligt.

Påtal om bussar, jag hatar när  busschaffören hälsar en. Nu menar jag inte att dom kommer hem till en på besök. Jag menar när dom säger "Hej" när man kliver på. Jag menar, varför göra det? Det räcker med att dom kollar på kortet, dom behöver inte starta en diskussion också. Man är aldrig beredd på att en busschafför ska säga något till en så det blir nästan alltid en jobbig situation av det.

Busschafför: Hej!
Jag: *vänder mig om* Va?
Busschafför: Hej..
Jag: Aha.. hej?

Det känns inte nödvändigt att hälsa. En busschafför måste stöta på över 1000 personer per dag, och att hälsa på varenda jävel bara för att man kanske fick ögonkontakt är ju bara pinsamt.
Tänk om jag skulle gå på stan och sen när jag fick ögonkontakt med nån så hälsar jag på dom.

- Det är väl inte så illa? tänker ni.

Jo för det enda dom tänker är:

- Vem fan var det där?

Jag kan ju den situationen ännu jobbigare och SÖKA ögonkontakt med någon i en klädbutik, gå fram och ba:

Jag: Hej! *står alldeles för nära*
Random: Eh.. hej?
..
Random: Ville du någon eller?
Jag: Ville bara säga hej!
Random: Jaha...?
Jag: Mm..
..
Random: MEN SLUTA KOLLA PÅ MIG!

Men nu tycker jag vi går tillbaka till the topic här.. vädret.

Det suger.

/ J.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0